Ocena predloga

Domov Forums Odzivi na slovarski predlog Ocena predloga

This topic contains 5 replies, has 1 voice, and was last updated by  Iztok 9 years, 8 months ago.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #338

  Andreja

  Predlog je več kot odličen. Sploh medbesedilnost gesel in to, da imamo vse podatke na enem mestu – od frazeologije, sinonimov, izvora, govora, norme, multimedije do statistike. Zelo pozitivno! Tudi jaz z navdušenjem pozdravljam to pobudo. :)

  Andreja

  #339

  Simon

  Hvala Andreji in Aleksandri – ta forum smo odprli, da se lahko pogovarjate z nami in nam predlagate spremembe, izboljšave itd. Na vprašanja bomo odgovorili takoj, ko bomo lahko. Pozdrav, Simon

  #352

  Maja

  Super, srečno! Maja

  #360

  Marija Kolenc

  Vsaka zamisel, vsak predlog, vsako dejanje na tem področju veliko pomeni in je več kot dobrodošlo. Ali je morda mogoče tudi sodelovati?

  #361

  Polona

  Hvala gospe Mariji za odziv. Izdelava slovarja, kot ga predlagamo, je v temelju leksikografsko delo, kar pomeni, da ga izdelujejo predvsem na tem področju podkovani jezikoslovci. Ker pa je mogoče velik delež jezikovnih podatkov pridobiti s pomočjo avtomatskih postopkov, je predvidena tudi izraba “moči množic” ali množicanje (ang. crowdsourcing) za t. i. čiščenje podatkov, kjer lahko sodelujejo tudi zainteresirani posamezniki.
  Lep pozdrav, Polona

  #370

  Iztok

  Hvala Mariji za spodbudne besede. Trenutno lahko sodelujete s komentarji, pripombami ipd. na slovarski predlog. V kolikor bo predlog dobil finančno podporo in se bo na njegovi podlagi začel izvajati projekt izdelave slovarja, pa je predvidena vključitev zainteresiranih posameznikov v drugi, tako imenovani oranžni fazi. Več o tem je na voljo v predstavitvi Postopek izdelave.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

The forum ‘Odzivi na slovarski predlog’ is closed to new topics and replies.