Ocena predloga

Domov Forums Odzivi na slovarski predlog Ocena predloga

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #338
  Andreja
  Guest

  Predlog je več kot odličen. Sploh medbesedilnost gesel in to, da imamo vse podatke na enem mestu – od frazeologije, sinonimov, izvora, govora, norme, multimedije do statistike. Zelo pozitivno! Tudi jaz z navdušenjem pozdravljam to pobudo. 🙂

  Andreja

  #339
  Simon
  Guest

  Hvala Andreji in Aleksandri – ta forum smo odprli, da se lahko pogovarjate z nami in nam predlagate spremembe, izboljšave itd. Na vprašanja bomo odgovorili takoj, ko bomo lahko. Pozdrav, Simon

  #352
  Maja
  Guest

  Super, srečno! Maja

  #360
  Marija Kolenc
  Guest

  Vsaka zamisel, vsak predlog, vsako dejanje na tem področju veliko pomeni in je več kot dobrodošlo. Ali je morda mogoče tudi sodelovati?

  #361
  Polona
  Guest

  Hvala gospe Mariji za odziv. Izdelava slovarja, kot ga predlagamo, je v temelju leksikografsko delo, kar pomeni, da ga izdelujejo predvsem na tem področju podkovani jezikoslovci. Ker pa je mogoče velik delež jezikovnih podatkov pridobiti s pomočjo avtomatskih postopkov, je predvidena tudi izraba “moči množic” ali množicanje (ang. crowdsourcing) za t. i. čiščenje podatkov, kjer lahko sodelujejo tudi zainteresirani posamezniki.
  Lep pozdrav, Polona

  #370
  Iztok
  Guest

  Hvala Mariji za spodbudne besede. Trenutno lahko sodelujete s komentarji, pripombami ipd. na slovarski predlog. V kolikor bo predlog dobil finančno podporo in se bo na njegovi podlagi začel izvajati projekt izdelave slovarja, pa je predvidena vključitev zainteresiranih posameznikov v drugi, tako imenovani oranžni fazi. Več o tem je na voljo v predstavitvi Postopek izdelave.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • The forum ‘Odzivi na slovarski predlog’ is closed to new topics and replies.